In eoSERVER prin contract se aloca anual pentru fiecare angajat un anumit numar de zile de concediu de odihna. Sistemul ofera posibilitetea urmaririi in sistem real a zilelor alocate, folosite,ramase  de concediu de odihna, respectiv nu permite atribuirea mai multor zile decat numarul de zile disponibile.

Configurare zile de concediu cuvenite prin contract.

In eoSERVER definim numarul de zile de concediu in interfata contractului pe tabul “Concedii de odihna”:

De subliniat faptul ca in formularul de mai sus se specifica numarul de zile cuvenite pe in specificat in contract. Chiar daca o persoana este angajat in luna iunie in interfata de mai sus se specifica numarul de zile cuvenite pe an. De observat in imaginea de mai sus faptul ca nu mai trebuie sa intervenim asupra acestei confuguratii in anii urmatori numai in cazul in care dorim sa modificam zilele cuvenite prin contract. In acest caz mai adaugam o linie in care specificam de ex. anul 2020 si numarul de zile cuvenite incepand cu acest an.

Mai jos vom vedea cum calculeaza sistemul numarul de zile cuvenite pe perioada efectiv lucrata.

Daca datele de mai sus sunt configurate atunci cu ajutorul vrajitorului de alocari de concedii putem genera alocarile de zile de concediu pentru intrega companie pentru un anumit an.

De acest pas este nevoie deoarece sistemul nu permite validarea de concedii de odihna daca nu sunt zile sufuciente alocate.

Numarul de zile alocate,folozite ramase pot fi urmarite pe interfata contractului char dupa partea cu configurarea zilelor cuvenite de concediu de odihna.

La inceputul fiecarui an puteti genera alocarile de zile pentru toate contractele active prin meniul urmator.

 

De observat faptul ca numarul de zile alocate se va modifica in cursul anului functie de zilele efectiv lucrate.

Formulda de calcul pentru numarul de zile cuvenite este:

zile_co_cuvenite=int(zile_lucratoare_anticipate*float(zile_co)/zile_lucratoare_totanul)

unde:

zile_lucratoare_anticipate=numarul de zile lucratoare din anul respectiv incepand cu prima zi din contract in cazul in care contractul incepe in cursul anului – zilele de concediu fara plata

zile_co = numar de zile specificat in contract

zile_lucratoare_totanul = numarul de zile lucratoare din tot anul respectiv

 

Deci observam ca in cazul in care contractul se termina in timpul anului atunci  variabila  zile_lucratoare_anticipate automat scade iar numarul de zile_co_cuvenite va fi mai mic.

 

In cazul incetarii unui contract numarul de zile ramase va fi exact numarul de zile pe care trebuie sa o platim angajatului prin meniul “Concediu neefectuat”

 

De subliniat campurile folosite la inceputul folosirii programului. Si anume anul de cand folosim erp, zile concediu neefectuat la inceputul anului, respectiv numarul de zile de concediu deja utilizate in anul curent.