Gestionare zilieri
Zilierii se introduc in sistem ca si angajatii in meniul angajati. Important este sa introducem numele si CNP-ul.
Dupa ce avem angajatul cream un contract special din meniul Contracte zilieri.
La aceste contracte nu putem adauga anexe. Perioada de valabilitate a calculului salarial se completeaza ca si la contractele cu salariatii permanenti.
In campul “Structura salariu” sistemul completeaza automat “Structura contract civil/drepturi autor” si lasam acest camp cu aceasta valoare.
Putem seta ce contributii dorim la zilieri.
In anul 2021 bifam bifa “Contributie CAS” si la procent impozit punem 10.
In contract in campul “Valoare contract” putem seta o valoare care va fi luat in considerare in cazul in care nu introducem pontaj pentru respectivul zilier.
In acest caz valoarea bruta pentru acest zilier va fi valoarea dnt contract iar numarul orelor lucrate va fi 8* zile lucratoare din luna respectiva.
Mai jos detaliem cum modificam aceste sume print introducerea pontajului.
Pontaj zilieri
In mod uzual pontajul trebuie introdus pentru fiecare zilier zilnic. Acesta se face prin meniul:
Aici pe langa numarul de ore introducem si valoarea bruta/ora
Mentionez ca in 2021:
“
În privința zilierilor, în concret, discutăm de o majorare a tarifului lor orar, care nu poate fi mai mic decât valoarea orară a salariului minim, potrivit Legii nr. 52/2011. Adică 13,583 lei/oră – o diferență destul de mică față de anul trecut, unde tariful minim orar al zilierilor era de 13,3 lei/oră.
https://www.avocatnet.ro/articol_56882/Tarif-zilieri-2021-Odat%C4%83-cu-m%C4%83rirea-salariului-minim-a-crescut-%C8%99i-plata-garantat%C4%83-celor-ce-lucreaz%C4%83-ocazional.html
“
Programul nu verifica aceasta valoare.
Declaratia 112
In 112 aceste persoane apar in sectiunea A.